Πουγκιά με τυριά και φουντούκια

Πουγκιά με τυριά και φουντούκια

70 λεπτά
Για 20 πουγκιά
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βάζετε σ’ ένα μπολ το τυρί stilton ή το ροκφόρ, το λιώνετε με το πι- ρούνι και προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το μετσοβόνε τριμμέ- νο και το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα κομμάτια, αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε πάνω σε κάθε τετράγωνο ακόμη δυο βουτυρωμένα τετράγωνα κομμάτια φύλλου, έτσι ώστε ανά 3 να φτιάχνουν ένα αστέρι.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα φύλλα σε 20 στρογγυλά ατομικά φορμάκια βουτυρωμένα. Μοιράζετε στο κέντρο τους το μείγμα του τυριού, κλείνετε τα φύλλα στρίβοντάς τα ελαφρά, ώστε να σχηματίσετε μικρά πουγκιά, και τα δένετε με τσάιβ. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνε- τε στους 200°C 20’.

 

Δείτε τεχνικές και μυστικά για τέλεια πουγκάκια από τη Χρυσή Ζύμη στο παρακάτω βίντεο:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη
100 γρ. τυρί stilton ή ροκφόρ
100 γρ. τυρί μετσοβόνε
150 γρ. καβουρντισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
350 γρ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
τσάιβ (σχοινόπρασο) για το γαρνίρισμα