Πουράκια με μήλα, δαμάσκηνα και θυμάρι

Πουράκια με μήλα, δαμάσκηνα και θυμάρι

Για 40-45 πουράκια περίπου
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα μήλα, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και το καλύπτετε με χαρτί φούρνου. Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο κάθε φύλλο κρούστας και κατόπιν το κόβετε σε τρείς λωρίδες (κάθετα) περίπου 15 – 16 εκ. η κάθε μία. Απλώνετε ένα κουταλάκι γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγετε σε πολύ λεπτά πουράκια χωρίς να κλείσετε τις άκρες. Ψήνετε τα πουράκια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.

Tip

Για να απογειώσετε τη γεύση τους, τα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 8 δαμάσκηνα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 4 κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • τα φύλλα από 3 – 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο (για τα φύλλα και το άλειμμα του ταψιού)
  • 3 – 4 κ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά)