Πουράκια με τηγανητά αχλάδια, μήλα & σάλτσα από βαλσαμικό ξίδι

Πουράκια με τηγανητά αχλάδια, μήλα & σάλτσα από βαλσαμικό ξίδι

Για 28-30 πουράκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Λιώνετε στο τηγάνι 60 γρ. βούτυρο με μια γεμάτη κουταλιά ζάχαρη. Κόβετε τα μήλα και τα αχλάδια σε κύβους και τα σοτάρετε μέσα στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 2 λωρίδες, διπλώνετε κάθε λωρίδα στη μέση και βουτυρώνετε. Ανακατεύετε τη μυζήθρα με λίγα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα ρίχνετε στο μπολ με τα φρούτα. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας 2 κουταλιές από το μείγμα.

Βήμα 2

Διπλώνετε λίγο από δεξιά και αριστερά το φύλλο ώστε να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο και τυλίγετε σε πουράκι. Το αλείφετε ξανά με βούτυρο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Βράζετε το βαλσαμικό ξίδι μέχρι να ελαττωθεί σε όγκο και να μείνει περίπου το μισό. Το ανακατεύετε με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και το αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε τα πουράκια με το μελόξιδο.

 

160 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
2 – 3 μήλα
3 αχλάδια
100 γρ. νωπή μυζήθρα
8 κ. σούπας ζάχαρη
Για το μελόξιδο
100 ml βαλσαμικό ξίδι
1 κ. σούπας μέλι