Πούρο σφολιάτας με κρέμα κανέλας & σταφίδες

Πούρο σφολιάτας με κρέμα κανέλας & σταφίδες

Για 6-8 πούρα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Φτιάξτε την κρέμα

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα, 100ml κρέμα γάλακτος και τα κανελόξυλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Σε μπολ βάλτε τους κρόκους, το αυγό και τη ζάχαρη και με αυγοδάρτη χτυπήστε έως ότου αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και το γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε στο μπολ λίγο από το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Σουρώστε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράστε για 2΄-3΄ σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, τοποθετήστε την κρέμα σε πλαστικό μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη. Διατηρήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν η κρέμα σφίξει, ανακατέψτε με αυγοδάρτη και ενώστε τη με 110ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί. Καλύψτε τη με μεβράνη.

Φτιάξτε τις μαριναρισμένες σταφίδες

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά για 2΄. Αποσύρετε και προσθέστε το μαύρο ρούμι. Αφήστε να γίνει χλιαρό και προσθέστε τις σταφίδες. Ανακατέψτε και φυλάξτε στο ψυγείο.

Φτιάξτε τα πούρα

Φτιάξτε 8 ράβδους μήκους 12 εκ. και διαμέτρου 3 εκ. από χαρτόνι και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Απλώστε τα φύλλα Σφολιάτας Βουτύρου Χρυσή Ζύμη σε λεία αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τα ελαφρά με πλάστη. Κόψτε τα φύλλα σε 8 ίσα κομμάτια και τυλίξτε τα γύρω από τις ράβδους, τις οποίες έχετε βουτυρώσει ελαφρώς. Ανακατέψτε τον κρόκο μαζί με το γάλα και αλείψτε ελαφρά την επιφάνεια των φύλλων για ένα πιο όμορφο χρώμα. Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα, στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, με την ένωση προς τα κάτω. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C (αέρα) στη μεσαία σχάρα για 15΄.

Μοντάρετε τα πούρα

Ανακατέψτε τις μαριναρισμένες σταφίδες με την κρέμα. Βάλτε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και γεμίστε τις ράβδους. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Προσοχή!

Η ένωση της ζύμης πρέπει  κατά το ψήσιμο να ακουμπάει το ταψί διαφορετικά δεν θα βρίσκει αντίσταση και θα ανοίξει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για την κρέμα
400ml γάλα
210ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
3-4 ξυλάκια κανέλας
5 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
75 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
10 γρ. γάλα σκόνη

Για τις σταφίδες
250ml νερό
125 γρ. ζάχαρη
25ml ρούμι μαύρο
125 γρ. κορινθιακή σταφίδα

Για τα πούρα
1 συσκευασία φολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 κρόκο αυγού μεσαίου μεγέθους (20 γρ.)
30ml γάλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για καφέ
Γλυκές