Πρασόπιτα με κιμά & ανατολίτικα μπαχαρικά

Πρασόπιτα με κιμά & ανατολίτικα μπαχαρικά

Για 8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε 3 κ. σούπας ελαιόλαδο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε τα πράσα με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε για να φύγουν τα υγρά. Αναμειγνύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, τα πράσα, το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά.

Βήμα 2

Στρώνετε 5 φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λάδι. Στρώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, γυρνάτε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λάδι. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και χαράζετε σε κομμάτια.

Βήμα 3

Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρει η πίτα ροδοκόκκινο χρώμα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 κιλό πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή 250 γρ. μοσχαρίσιος και 250 γρ. χοιρινός κιμάς)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ κ. γλυκού κανέλα, μοσχοκάρυδο,
σουμάκ, μπούκοβο, μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι