Ρολά με φθινοπωρινά φρούτα

Ρολά με φθινοπωρινά φρούτα

55 λεπτά
Για 20 ρολά
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Καθαρίζετε τα μήλα και τα δαμάσκηνα και τα κόβετε σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το βούτυρο (κρατάτε μια κουταλιά για το ταψί και το άλειμμα) και σοτάρετε τα φρούτα. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 2

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει καλά. Παίρνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε το μισό από το μείγμα πάνω στο φύλλο αφήνοντας ακάλυπτο το 1/3 της επιφάνειάς του. Τυλίγετε σε ρολό.

Βήμα 3

Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τα ρολά. Τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στους 200° C για 40΄. Πασπαλίζετε με άχνη τα ρολά. Τα σερβίρετε κομμένα σε φέτες πάχους 4 εκ.

Τip

Μπορείτε να αρωματίσετε τη γέμιση με εσάνς βανίλιας.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα Βουτύρου Χρυσή Ζύμη
3 μήλα
2 δαμάσκηνα
100 γρ. σταφίδες
βούτυρο: 150 γρ.
ζάχαρη: 100 γρ., ξανθή
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλα σκόνη
άχνη για το πασπάλισμα

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη