Ρολάκια μπουγάτσας με άρωμα μαστίχας

Ρολάκια μπουγάτσας με άρωμα μαστίχας

20 λεπτά
Για 13-14 μπουγατσάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Κρέμα

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Οταν ζεσταθεί το γάλα, αλλά προτού πάρει βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το λικέρ και το ανθόνερο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσέχουμε πολύ να μη μας αρπάξει η κρέμα. Οταν σφίξει και εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες του βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και τον κρόκο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα, για να μη σχηματιστεί κρούστα.

Ρολάκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Παίρνουμε τα φύλλα, ένα ένα, τα αλείφουμε με βούτυρο, τα διπλώνουμε στη μέση, τα αλείφουμε ξανά και τα διπλώνουμε και πάλι στη μέση κατά μήκος. Βάζουμε γέμιση στη μικρή πλευρά κάθε φύλλου και γυρίζουμε τις άκρες επάνω στη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και αλείφουμε στην άκρη των φύλλων με λίγο βούτυρο για να κολλήσουν. Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Δείτε τεχνικές και μυστικά για τέλεια ρολάκια από τη Χρυσή Ζύμη στο παρακάτω βίντεο:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450 γρ.

 

Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
3 κ.σ. βούτυρο + 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
1/4 του φλ. λικέρ μαστίχα
1 κ.γ. ανθόνερο
1 κρόκος αβγού
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα