Ρολάκια με μετσοβόνε και σπανάκι

Ρολάκια με μετσοβόνε και σπανάκι

65 λεπτά
20 ρολάκια
Προετοιμασία: 35' • Ψήσιμο: 30' • Εύκολο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προετοιμασία: 35' • Ψήσιμο: 30' • Εύκολο

Βήμα 1

Ετοιµάζετε πρώτα τη γέµιση ως εξής: Καθαρίζετε το σπανάκι και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το µισό λάδι και σοτάρετε τα πράσα και το σπανάκι µέχρι να µαραθούν και να εξατµισθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το µείγµα να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζετε το κουκουνάρι. Το προσθέτετε στο µείγµα της γέµισης µαζί µε το µετσοβόνε τριµµένο ή κοµµένο σε κοµµατάκια.

Βήμα 3

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 2 λωρίδες πλάτους 15 εκ. Τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια µια λωρίδα και την αλείφετε µε λάδι. Βάζετε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας γέµιση και τυλίγετε σε ρολό.

Βήμα 4

Επαναλαµβάνετε την ίδια διαδικασία µε τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέµιση φτιάχνοντας συνολικά 20 ρολάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωµένο ταψί και τα αλείφετε από πάνω µε το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε τα ρολάκια 20΄ περίπου, στους 200°C, µέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

400 γρ. σπανάκι
3 πράσα, κοµµένα σε ροδέλες
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ .µετσοβόνε
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι - πιπέρι

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης & ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη