Ρολάκια με πιπεριές Φλωρίνης

Ρολάκια με πιπεριές Φλωρίνης

1 ώρα & 50 λεπτά
Για 12 ρολάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προ- σθέτετε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ζεστό και σιγοβράζετε μέχρι να απορ- ροφηθούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα της γέμισης να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και τα προσθέτετε στο μείγμα με τις πιπεριές μαζί με τη φέτα. Ανακατεύετε καλά. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε στη μια άκρη 2 κουταλιές γέμιση και διπλώνετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα τετράγωνα και την υπόλοιπη γέμιση φτιάχνοντας συνο- λικά 12 ρολάκια. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 3

Κάνετε σχισμές πάνω στα ρολάκια, τα αλείφετε με λιωμένο βού- τυρο, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα βουτύρου Xρυσή Ζύμη
6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
280 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
150 γρ. φέτα τριμμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
2- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο σουσάμι