Ρολάκια σιροπιαστά με γέμιση από φιστίκια Αιγίνης και μπισκότα

Ρολάκια σιροπιαστά με γέμιση από φιστίκια Αιγίνης και μπισκότα

20 ρολάκια περίπου
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βγάζετε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.Ετοιμάζετε τη γέμιση: Τρίβετε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σαν ψιλή άμμος. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε κατά μέρος.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τα ρολά: Απλώνετε τα φύλλα ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, και τα βουτυρώνετε και τα δύο με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια κόβετε κάθε τέτοιο διπλό φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα πάρετε περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζετε το μίγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγετε την καθεμία σε ρολό- φλογέρα. Καθώς τυλίγετε κατά μήκος, φέρνετε και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσετε τη γέμιση.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και τοποθετείτε εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνετε και αυτές και τις ψήνετε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 6-7 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζετε στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζετε για 1-2 δευτερόλεπτα, τις στραγγίζετε σε μια σχάρα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 4 φλιτζάνια ψίχα από φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα της αρεσκείας σας, τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο

Για το σιρόπι:

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού