Ρολό κιµά σε σφολιάτα

Ρολό κιµά σε σφολιάτα

75 λεπτά
Για 8 άτομα
Δύσκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δύσκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, προσθέτουμε το σκόρδο, τα φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, τον κιμά, το αβγό, το αλατοπίπερο, το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το λάδι, τα μυρωδικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι ο κιμάς να γίνει αφράτος. Σχηματίζουμε ένα ρολό σαν φραντζόλα. Με τα δάχτυλά μας ανοίγουμε κατά μήκος το ρολό και τοποθετούμε τα βραστά αβγά. Κλείνουμε τσιμπώντας τον κιμά με τα δάχτυλά μας.

Βήμα 3

Βάζουμε το ρολό σε πιατέλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε λίγο τα φύλλα σφολιάτας χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Τοποθετούμε το ρολό στο κέντρο του ενός φύλλου σφολιάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε την περίσσια ζύμη και κλείνουμε τα δύο φύλλα, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας τη ζύμη στις άκρες του ρολού, ώστε να ενωθούν καλά.

Βήμα 4

Χαράζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας σε 2-3 μέρη χωρίς να κόψουμε το ρολό. Αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύµη 850γρ.
2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 φέτες ψωµί χωρίς κόρα, µουσκεµένες σε γάλα και στυµµένες
850 γρ. κιµάς, µοσχαρίσιος
1 αβγό
αλατοπίπερο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δυόσµο, ξερό
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 πρέζα µπαχάρι, σε σκόνη
4 αβγά βραστά, καθαρισµένα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπηµένο µε 2 κ.σ. γάλα