Σαλάτα ψητών λαχανικών με χαλούμι

Σαλάτα ψητών λαχανικών με χαλούμι

40 λεπτά
Για 5 άτομα
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα τις θήκες με το φύλλο ως εξής: Παίρνετε 6 μεταλλικά, ημισφαιρικά μπολ για σαλάτες και τα τοποθετείτε ανάποδα σε ένα ταψί. Τα αλείφετε με λάδι και καλύπτετε το καθένα με ένα φύλλο αλειμμένο με λάδι. Κόβετε τα περισσεύματα των φύλλων. Ψήνετε τις 6 θήκες στους 200°C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα (15′). Κατόπιν αποσπάτε προσεκτικά τις θήκες μόλις κρυώσουν λίγο.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τα λαχανικά (αφαιρείτε από τις πιπεριές τους σπόρους), τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια ή φέτες και τα απλώνετε σε αντικολλητικό ταψάκι. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε 15′-20′ σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τηγανίζετε τις φέτες του χαλουμιού μέχρις ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και ρίχνετε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά και την ψιλοκόβετε. Την προσθέτετε στο λαδόξιδο μαζί με το σκόρδο. Σερβίρετε τα ψητά λαχανικά ζεστά σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το λαδόξιδο. Τα μοιράζετε μέσα στις θήκες των φύλλων και από πάνω τοποθετείτε το χαλούμι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες
400 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1 κίτρινη, 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
1 κλωναράκι θυμάρι
μερικά φύλλα βασιλικού
3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
1 φρέσκια ώριμη και σφιχτή ντομάτα
αλάτι-πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ορεκτικό
Σαλάτες

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη