Σφολιάτα με μελιτζάνες και γκούντα

Σφολιάτα με μελιτζάνες και γκούντα

Yλικά για 4 άτομα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν 15’. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπλύνετε και τις στραγγίσετε.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο τηγάνι το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και σοτάρετε για 6’-7’. Αποσύρετε από τη φωτιά, όταν τα υγρά εξατμιστούν, και σκορπίζετε τα τυριά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μυρωδικά και τα αυγά εκτός από τον έναν κρόκο. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Στρώνετε σε ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε πάνω σε αυτήν το μείγμα με τις μελιτζάνες. Με το δεύτερο φύλλο φτιάχνετε κορδόνια ζύμης και τα κολλάτε στις άκρες της ζύμης. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και αλείφετε την πίτα. Την ψήνετε στους 200°C 30’.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο  ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
2 μελιτζάνες
4 ντομάτες
4-5 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα και κεφαλοτύρι τριμμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γκούντα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 αυγά και 2 κρόκους αυγών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες