Σφολιατάκια με φρούτα εποχής & μασκαρπόνε

Σφολιατάκια με φρούτα εποχής & μασκαρπόνε

8 ΤΕΜΑΧΙΑ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας Χρυσή Ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και με ένα στρόγγυλο κουπ-πατ (με διάμετρο 9 εκ.) τα κόβουμε σε 8 κύκλους. Κόβουμε 4 κύκλους σε κάθε φύλλο και, για να μη μας φουσκώσουν πολύ κατά το ψήσιμο, τους τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τους ακουμπάμε σ’ ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τη σφολιάτα που μας έχει περισσέψει, τη χωρίζουμε σε λωρίδες και τη στρίβουμε για να πάρει σχήμα.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τις λωρίδες περιμετρικά του κάθε κύκλου που κόψαμε με το κουπ-πατ και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού για να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε στη μεσαία θέση, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15-20’ (στον αέρα), μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν βγάζουμε τα σφολιατάκια μας από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 3

Μέχρι να ψηθούν τα σφολιατάκια μας, ετοιμάζουμε τη γέμισή μας και ξεπλένουμε τα φρούτα μας. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και βγάζουμε τα κοτσάνια. Χτυπάμε στο μίξερ (με το σύρμα), σε μέτρια ταχύτητα, το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να αναμειχθεί. Στη συνέχεια, αφού έχει κρυώσει η σφολιάτα μας, τοποθετούμε την κρέμα μασκαρπόνε πάνω στα σφολιατάκια χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα. Προσθέτουμε τα φρούτα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 αβγό
  • 8 Φράουλες
  • Βατόμουρα
  • Φραγκοστάφυλα
  • Μύρτιλλα

Για τη μασκαρπόνε:

  • 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη