Τρίγωνα με μελιτζάνα

Τρίγωνα με μελιτζάνα

15 περίπου σφολιατάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια πλευράς 12 εκ. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για 20’. Τις ξεπλένετε, τις στε- γνώνετε και τις απλώνετε σε αντικολλητικό ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε για 15’, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύετε το μαστέλο και την κεφαλογρα- βιέρα με το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τον 1 κρόκο αυγού και τα 2 ολόκληρα αυγά, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύετε με κουτάλι.

Βήμα 1

Μοιράζετε αυτό το μείγμα με τα τυριά και την κρέμα πάνω στα κομμάτια της ζύμης και από πάνω βάζετε μια ροδέλα μελιτζάνας. Διπλώνετε τις άκρες κάθε τετραγώνου προς τα μέσα και τα αλείφετε με βούτυρο λιωμένο. Ψήνετε 25’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να φουσκώσει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια και η σφολιάτα. να ξεπικρίσουν χιώτικο τυρί.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου Xρυσή Ζύμη
250 γρ. μαστέλο Χίου τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
100 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα ψιλοκομμένα
2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
1 κρόκος και 2 αυγά ολόκληρα
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζανιού λάδι
φλούδες παρμεζάνας για το γαρνίρισμα