Σφολιατίνες με αχλάδια & αμύγδαλα

Σφολιατίνες με αχλάδια & αμύγδαλα

20 λεπτά
Για 8 σφολιατίνες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους αβγού μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα κομμάτια και τα απλώνετε σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Μοιράζετε το μείγμα αμυγδάλου στις σφολιατίνες αφήνοντας ακάλυπτα 2 εκ. από τις άκρες. Τοποθετείτε τις φέτες ½ αχλαδιού πάνω στο μείγμα αμυγδάλου και αλείφετε με τη μαρμελάδα.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα φιλέ και διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C (στον αέρα) και ψήνετε για περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

60 γρ. βούτυρο και λίγο για άλλειμα του ταψιού
4 κ. σούπας ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
1 φλιτζ. πούδρα αμυγδάλου
(τριμμένο αμύγδαλο χωρίς φλούδα)
2 κ. σούπας αλεύρι
4 μικρά αχλάδια (καθαρισμένα από
τα κουκούτσια τους και κομμένα σε φέτες)
2 – 3 κ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
ή πορτοκάλι
2 – 3 κ. σούπας αμυγδαλόψιχα φιλέ