Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια

Για 12-15 πιτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Ανοίγουμε το φύλλο ζύμης κουρού πάνω σε μία καθαρή επιφάνεια και με ένα κουπάτ το κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους. Βάζουμε σε κάθε δίσκο ένα γεμάτο κουτ. γλυκού άλειμμα πραλίνας, 1 ροδέλα μπανάνας και λίγα φουντούκια. Κλείνουμε την γέμιση μέσα στη ζύμη τυλίγοντάς τη σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν με τα δάχτυλά μας, τα οποία έχουμε βρέξει με λίγο νερό. Αλείφουμε τα μισοφέγγαρα με το μείγμα του κρόκου και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα (παραλείπουμε αυτό το βήμα εφόσον νηστεύουμε).

Βήμα 3

Τα ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Zύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
200 γρ. άλειμμα πραλίνας
2 μπανάνες, σε ροδέλες
100 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με 2 κουτ. σούπας νερό, για άλειμμα