ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ CINNAMON ROLLS ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ CINNAMON ROLLS ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Για 4 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει.

Βήμα 2

Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Θα πρέπει να προσέξουμε το μίγμα μας να μην έχει υγρά. Πατάμε το μίγμα με το χέρι μας και χύνουμε τα περιττά υγρά. Tα φύλλα σφολιάτας μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κάθε κομμάτι από τα φύλλα το ανοίγουμε σε λίγο πιο λεπτό με τον πλάστη. Αφού ανοίξουμε τα 2 φύλλα της σφολιάτας μοιράζουμε το μίγμα μας ομοιόμορφα σε κάθε φύλλο αφήνοντας, κατά μήκος της μίας πλευράς, κενό 5 εκατοστών. Ρολάρουμε προσεκτικά και προσέχουμε να είναι λίγο σφιχτό το ρολό μας.

Βήμα 3

Τέλος κόβουμε σε φέτες περίπου 2 εκατοστών, μοιράζουμε τα ρολά μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά.

 

TIP

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αλείψουμε τα ρολά μας με λίγο αυγό και να τα πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1/2 Συσκευασία φρέσκο Σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
  • 1 Ματσάκι σέσκουλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 300 γραμμ.
  • φέτα τριμμένη
  • 2 Αυγά
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πιτάκια