Στριφτή Τυρόπιτα

Στριφτή Τυρόπιτα

30 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Στριφτή Τυρόπιτα

Βήμα 1

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Οταν «δέσει» το βγάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα. Ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. Απλώνουμε 2 παραδοσιακά φύλλα για πίτες και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Διπλώνουμε προς τα μέσα τη μία πλευρά των φύλλων κατά το 1/4.

Βήμα 4

Το ίδιο κάνουμε και από την ακριβώς απέναντι πλευρά για να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Απλώνουμε στην άκρη γέμιση και τυλίγουμε σε σπείρα.

Βήμα 5

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Τα βάζουμε στο ταψάκι. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε σε συνέχεια έναν μεγάλο «σαλίγκαρο» στο ταψί, δηλαδή να είναι συνεχόμενο.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

Σημείωση

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μισή-μισή ποσότητα φέτα και ανθότυρο για πιο απαλή γεύση.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
500 γρ. φέτα
1 ποτήρι γάλα
2 αβγά
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ