Στριφτή χορτοτυρόπιτα

Στριφτή χορτοτυρόπιτα

Για ένα μεγάλο ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβουμε με τα χέρια μας τα χόρτα και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να μειωθεί ο όγκος τους, αλλά και να πάει παντού το αλάτι. Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά με το αλάτι και στη συνέχεια τα πιέζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε πιπέρι στα χόρτα και στη συνέχεια το αλεύρι, τη φέτα και 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο. Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα ανοίγουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με ένα πινέλο. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας, το λαδώνουμε ελαφρώς και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης. Φτιάχνουμε μία σπείρα και τη βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τυλίγοντας καθένα γύρω από την σπείρα. Οταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, τα περνάμε από πάνω ξανά με ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
½ κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
250 γρ. λάπατα, καθαρισμένα
250 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα
1 ματσάκι μυρώνια, καθαρισμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες, καθαρισμένες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
3 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), κομμένα σε ροδέλες
½ μάτσο μάραθος
½ μάτσο μαϊντανός
αλάτι χοντρό – πιπέρι
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. φέτα σε τρίμματα
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο