Στριφτή κολοκυθόπιτα

Στριφτή κολοκυθόπιτα

60 λεπτά
Για ένα ταψί
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Τρίβετε τα κολοκυθάκια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζετε στο σου- ρωτήρι να στραγγίξουν όλο το νερό τους. Τα πιέζετε με τα χέρια σας. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές της σούπας λάδι για 5’. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Βήμα 2

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με τα αυγά, τη φέτα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, 3-4 κουταλιές λάδι και αλάτι. Τέλος προσθέτετε τον τραχανά και το πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζετε ένα φύλλο πάνω σε λεία επιφάνεια, το λαδώνετε με το πινέλο και απλώνετε κατά μήκος 4-5 κουταλιές από το μείγμα του κολοκυθιού. Τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε σε ορθογώνιο ταψί που έχετε αλείψει με λάδι. Αλείφετε το ρολό με λάδι και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα του κολοκυθιού.

Βήμα  4

Τοποθετείτε τα ρολά στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε στους 180° C, 1 ώρα περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία φύλλα κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη
1 ½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
6 αυγά χτυπημένα
350 γρ. φέτα τρίμμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανάς γλυκός
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σουσάμι για το πασπάλισμα