Στριφτή ταχινόπιτα με σοκολάτα

Στριφτή ταχινόπιτα με σοκολάτα

Για 12 μερίδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170º C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με ελάχιστο λάδι από το ταχίνι. Ανοίγουμε 2 από τα φύλλα και τα απλώνουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω, ώστε να πάει παντού, 2 κουτ. σούπας από το ταχίνι, 2 κουτ. σούπας από το μείγμα με τη ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας από τα καρύδια και 2 κουτ. σούπας κουβερτούρα.

Βήμα 2

Τυλίγουμε από τη μεγάλη τους πλευρά του τα φύλλα σε ρολό (ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά) και τους δίνουμε το σχήμα σαλίγκαρου. Τα τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τυλίγουμε το κάθε ρολό γύρω από τον σαλίγκαρο που προϋπάρχει στο ταψί. Κάθε ρολό θα μεγαλώνει το μέγεθος του σαλίγκαρου.

Βήμα 3

Αλείφουμε την επιφάνεια με το λάδι από το ταχίνι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τοποθετούμε στον φούρνο για 25 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
14 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας (κοφτή) κανέλα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
4 – 5 κουτ. σούπας από το λάδι της συσκευασίας του ταχινιού
14 κουτ. σούπας ταχίνι
7 κουτ. σούπας καρύδια,  χοντροκομμένα
14 κουτ. σούπας κουβερτούρα, χοντροκομμένη ή ψηφίδες κουβερτούρας