Στρούντελ με ξηρά φρούτα και καρπούς

Στρούντελ με ξηρά φρούτα και καρπούς

75 λεπτά
Yλικά για 2 στρούντελ
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Λιώνετε το βούτυρο, κρατάτε δύο κουταλιές και το υπόλοιπο το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα και τη γαλέτα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα ξηρά φρούτα χοντροκομμένα με τη μαρμελάδα. Παίρνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνετε το μισό από το μείγμα πάνω στα 2/3 του φύλλου αφήνοντας το υπόλοιπο 1/3 ακάλυπτο.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τα μισά ξηρά φρούτα και τα μισά φρουί γλασέ πάνω στο μείγμα της γαλέτας. Πασπαλίζετε με τη μισή ξανθή ζάχαρη και τη μισή κανέλα. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 3

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας ένα δεύτερο στρούντελ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τα δύο στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200°C 40’. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Τα σερβίρετε κομμένα σε φέτες πάχους 3 εκ.

Ιδέα

H Σφολιάτα Βουτύρου Χρυσή Ζύμη είναι απίθανη για τα στρούντελ, γιατί δίνει αφράτο φούσκωμα και τέλεια φυλλοποίηση.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Βουτύρου Χρυσή Ζύμη

Για τη γέμιση

1 κιλό ξηρά φρούτα (χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, σταφίδες, σύκα, βερίκοκα)
200 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
140 γρ. βούτυρο
100 γρ. γαλέτα τριμμένη
100 γρ. ζάχαρη ξανθή
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα