Στρούντελ με κολοκύθα & μήλα

Στρούντελ με κολοκύθα & μήλα

Για 2 στρούντελ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα και την κολοκύθα για 5 – 7 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τις σταφίδες και τα καρύδια και αφήνετε να κρυώσουν. Πασπαλίζετε με 2 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Απλώνετε ένα χαρτί φούρνου σε ρηχό ταψί και το βουτυρώνετε. Τοποθετείτε 5 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο, τα βουτυρώνετε (ένα-ένα) και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Απλώνετε το μισό μείγμα της κολοκύθας κατά μήκος στην άκρη των φύλλων και διπλώνετε σε ρολό, κλείνοντας προς τα μέσα τις άκρες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και υλικά φτιάχνοντας το δεύτερο στρούντελ.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ψήνετε το στρούντελ για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

120 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
900 γρ. μήλα γκόλντεν, καθαρισμένα
και κομμένα σε κύβους
900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη
120 γρ. βούτυρο σε κύβους
240 ml λευκό γλυκό κρασί
2 φλιτζ. καρύδια, χοντρομμένα
1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
150 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ. γλυκού κανέλα
2 – 3 κ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)