Στρούντελ με σφολιάτα

Στρούντελ με σφολιάτα

Προετοιμασία: 20' / Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
Για 8-10 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλου, απλώνουμε τη γέμιση πιέζοντάς τη με τα χέρια για να σχηματίσουμε ένα χονδρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις δύο πλευρές, δεξιά και αριστερά προς το κέντρο ώστε να εγλωβίσουμε τη γέμιση και να μη χυθεί από τα πλαϊνά και κατόπιν τυλίγουμε το ρολό.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα και περνάμε όλη την επιφάνεια του στρούντελ.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 170 ° C

 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (καθαρό βάρος)
  • 30 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. κανέλα+ επιπλέον για πασπάλισμα
  • 50 γρ. ξανθές σταφίδες, μουσκεμένες σε 50 γρ ρούμι
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κρόκος για επάλειψη
  • λίγο γάλα για επάλειψη