Τάρτα λευκής σοκολάτας με δενδρολίβανο

Τάρτα λευκής σοκολάτας με δενδρολίβανο

Για 8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βγάζουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο τής συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντάς το, στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά. Κόβουμε τυχόν ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά. Βάζουμε πάνω στη ζύμη ρυζόχαρτο, γεμίζουμε με ρεβίθια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, βγάζουμε το ρυζόχαρτο με τα ρεβίθια και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει. Υστερα την ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τη βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τη μους: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα μαζί με τα 40 ml κρέμας γάλακτος και αρωματίζουμε με τα φύλλα δεντρολίβανου. Ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα. Σημείωση: Χτυπημένη τόσο ώστε να έχει υφή γιαουρτιού. Περιχύνουμε τη μους στη βάση και πασπαλίζουμε με τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς όσο είναι ακόμη ρευστή. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για τουλάχιστον 12 ώρες.

Βήμα 3

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ανθό αλατιού και διακοσμώντας με δεντρολίβανο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 60 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
  • βούτυρο για το άλειμμα
  • 10 γρ. ανθό αλατιού

Για τη μους λευκής σοκολάτας

  • 60 ml γάλα
  • 40 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος,
  • ελαφρά χτυπημένη
  • φύλλα από 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες