Τάρτα με χόρτα, ανθότυρο και γραβιέρα

Τάρτα με χόρτα, ανθότυρο και γραβιέρα

50 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Τάρτα με χόρτα, ανθότυρο και γραβιέρα

Βήμα 1

Βγάλτε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και αφήστε τη να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Αλείφετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. με το ελαιόλαδο. Απλώνετε το φύλο ζύμης κουρού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Για τη γέμιση: σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και 100 ml νερό και τα αχνίζετε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαραθούν και να «πιούν» το νερό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Βήμα 2

Προσθέτετε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, 2-3 κ.σ. νερό, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει αρκετά. Αφού είναι ακόμη χλιαρό, ρίχνετε τον τραχανά, ανακατεύετε, και στη συνέχεια ρίχνετε το αβγό, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Ανακατεύετε πάλι, ελαφρώς. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Αδειάζετε τη γέμιση στην άδεια και άψητη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με το μαυροκούκι ή το απλό σουσάμι και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει η γέμιση. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Λίγο ελαιόλδο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι ή απλό σουσάμι, για την επιφάνεια της τάρτας

Για τη γέμιση

  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια καυκαλήθρες, πλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ματσάκια μυρώνια (τα φύλλα) πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κ.σ. γλυκός τραχανάς
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο 200 γρ.
  • ανθότυρο κομματιασμένο με πιρούνι
  • 200 γρ, γραβιέρα χονροτριμμένη
  • 100 γρ. μανούρι χοντροκομμένο