Τάρτα με αχλάδια και γλυκό κρασί

Τάρτα με αχλάδια και γλυκό κρασί

35 λεπτά
Για 6 άτομα
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Στρώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή ταρτιέρα, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω για βάρος όσπρια ή ρύζι. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190°C. Βράζουμε το γάλα. Κρατάμε μισό φλιτζάνι για να διαλύσουμε αργότερα το κορν φλάουρ.

Βήμα 2

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό γάλα για να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το διαλύσουμε στο γάλα που έχουμε κρατήσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε τα αχλάδια για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια, γεμίζουμε με την κρέμα και στρώνουμε πάνω τα αχλάδια. Ρίχνουμε το σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για 10 λεπτά ακόμα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
λίγο βούτυρο για το ταψί

Για την κρέμα
5 αβγά (τους κρόκους τους)
100 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Για τα αχλάδια
4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
200 ml κρασί γλυκό λευκό
4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 μοσχοκάρφια
1 ξυλαράκι κανέλα
1 γλυκάνισο αστεροειδή