Τάρτα με μπρόκολο και τυριά

Τάρτα με μπρόκολο και τυριά

25 λεπτά
Yλικά για 5 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ορθογώνια ή στρογγυλή φόρμα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Πλένετε τα μπουκέτα του μπρόκολου και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό 3’-4’. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βράζετε ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα τις ροδέλες καρότου για 8’-10’ και τις στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ λιώνετε με το πιρούνι το ροκφόρ ή την γκοργκοντζόλα. Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μισό έμενταλ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και τέλος αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Τρυπάτε το φύλλο της σφολιάτας με πιρούνι, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ρίχνετε από πάνω όσπρια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 15’. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα όσπρια.

Βήμα 4

Σκορπίζετε πάνω στο φύλλο το μπρόκολο, τα καρότα και το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και απλώνετε το μείγμα μαλακών τυριών και κρέμας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 20’-25’. Λίγο πριν βγάλετε την τάρτα από το φούρνο (5’) ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο έμενταλ.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ (θα χρησιμοποιήσετε το 1 φύλλο)
400 γρ. μπρόκολο κατεψυγμένο, σε μικρά μπουκετάκια
100 γρ. καρότα κατεψυγμένα, σε ροδέλες
100 γρ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
50 ml γάλα
1 αυγό και 2 κρόκους αυγών
150 γρ. έμενταλ τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Τάρτες