Τάρτα με καραμελωμένα μήλα

Τάρτα με καραμελωμένα μήλα

Για μία τάρτα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Προετοιμασία

Προετοιμάστε τα μήλα. Κόψτε τα και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Για την κρέμα μήλου Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέστε το μήλο σε κύβους, τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, σβήστε με το ρούμι και αφήστε το μήλο να μαλακώσει καλά σε χαμηλή φωτιά. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά. Πολτοποι- ήστε το μείγμα, προσθέστε τις σταφίδες και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Βήμα 1

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε το φύλλο σε μία καλά βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για τάρτα, αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από τα τοιχώματα ώστε να το διπλώσετε αργότερα.

Βήμα 2

Σ’ένα μπολ αναμείξτε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα κομμένα σε φέτες μήλα. Στη συνέχεια απλώστε στην τάρ- τα την κρέμα μήλου και προσθέστε τα μήλα κομμένα σε φέτες. Διπλώστε το φύλλο που εξέχει προς τα μέσα και αλείψτε το με αυγο. Πασπαλίστε την τάρτα με λίγη ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Αφήστε την τάρτα για 10’ σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Plus!

Μία μπάλα παγωτό βανίλια πολλαπλασιάζει την απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
4 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
6 κσ μαύρη ζάχαρη
1 κσ κανέλα
100 γρ σταφίδες
50 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι παλαιωμένο ρούμι
1 αβγό χτυπημένο
το χυμό από ένα λεμόνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες