Τάρτα με κοκκινιστά μανιτάρια

Τάρτα με κοκκινιστά μανιτάρια

Για μία ταρτιέρα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας διαρκώς. Μετά από 5 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 2

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον πελτέ ντομάτας, ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όσο φύλλο περισσεύει το κόβετε. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, σκεπάζετε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην «αρπάξει» και την ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε τρίγωνα και τη σερβίρετε.

TIP

Φροντίζετε η γέμιση να είναι κρύα όταν την απλώσετε πάνω από τη σφολιάτα γιατί, αν είναι πολύ ζεστή, η βάση της τάρτας θα μουλιάσει και δεν θα ψηθεί καλά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
300γρ. μανιτάρια, σε φέτες
1 ντομάτα, σε κυβάκια
1 κοφτή κουτ. σούπας θυμάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
150ml κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Τάρτες