Τάρτα με κολοκύθα, καρότο και μπέικον

Τάρτα με κολοκύθα, καρότο και μπέικον

1 ώρα και 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να λιώσει το λίπος του. Ρίχνετε τους κύβους κολοκύθας και τις ροδέλες καρότου, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σοτάρετε (χωρίς λάδι, στο λίπος του μπέικον) μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.

Βήμα 2

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώνετε το φύλλο ζύμης σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι (ή φόρμα τάρτας) με διάμετρο 24 εκ., καλύπτοντας καλά τον πάτο και τα τοιχώματα. Κόβετε τα περισσεύματα ζύμης, τρυπάτε τη ζύμη κουρού με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνετε για 10’ (με λαδόκολλα και φασόλια επάνω ώστε να μη φουσκώσει), μέχρι να στεγνώσει, αλλά όχι να ροδίσει.

Βήμα 5

Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο, σκορπίζετε πάνω της τα μισά κομματάκια βούτυρο και αδειάζετε από πάνω το μείγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, σκορπίζετε τα υπόλοιπα κομματάκια βουτύρου και ψήνετε για 25’–30’, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει το τυρί.

Δείτε το μυστικό για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
μπέικον 100 γρ. ψιλοκομμένο
κολοκύθα 200 γρ., η σάρκα της, κομμένη σε μικρά κυβάκια
καρότα 2 κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
αυγά 2 ελαφρώς χτυπημένα
κρέμα γάλακτος 150 γρ.
αλάτι λίγο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο ελάχιστο, τριμμένο
κεφαλογραβιέρα 100 γρ.
τριμμένη
βούτυρο 50 γρ., σε μικρά κομμάτια