Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια, πράσο και πιπεριές

Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια, πράσο και πιπεριές

40 λεπτά
Για 8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια, πράσο & πιπεριές

Βήμα 1

Κόβετε το βρασμένο κοτόπουλο σε κυβάκια και το αφήνετε στην άκρη. Σοτάρετε τα πράσα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το μίγμα να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την κρέμα: Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι. Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου και, όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτετε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζετε από τη φωτιά και ενσωματώνετε το μίγμα του κοτόπουλου ανακατεύοντας καλά όλη τη γέμιση.

Βήμα 3

Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμ. 25εκ. Ανοίγετε το ένα φύλλο σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ σε διάμετρο λίγη μεγαλύτερη από αυτήν του ταψιού και το στρώνετε πιέζοντας τις άκρες του με τα δάχτυλά σας για να ανέβει και να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού (το δεύτερο φύλλο το φυλάτε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Κόβετε με μαχαίρι τις μυτερές άκρες της ζύμης που περισσεύουν. Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα. Τοποθετείτε από πάνω τις λωρίδες των πιπεριών ακτινωτά, ώστε να εναλλάσσονται τα δύο χρώματα. Διπλώνετε τις άκρες της σφολιάτας σε ρολό προς τα μέσα, κλείνοντας τη γέμιση.

Βήμα 4

Αλείφετε την επιφάνεια της τάρτας με το αβγό και το γάλα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 φύλλο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
  • φιλέτο στήθος κοτόπουλου βρασμένο (κρατάτε 1½ φλιτζάνι από το ζωμό),
  • 450γρ. πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες,
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 200γρ. λευκά μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες,
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο,
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι,
  • ½ φλιτζάνι γάλα,
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο,
  • ½ πράσινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες,
  • ½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες,
  • 1 αβγό χτυπημένο με 3 κουτ. σούπας γάλα για το άλειμμα,
  • αλάτι, πιπέρι