Τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και σπόρους ροδιού

Τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και σπόρους ροδιού

Για 8 άτομα ή 1 φόρμα 28 εκ.
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε τη Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Τοποθετούμε το ένα φύλλο κάτω από μία καθαρή πετσέτα και το δεύτερο το κρατάμε για μελλοντική χρήση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Απλώνουμε τη Ζύμη κουρού επάνω στο σκεύος και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε ό,τι περισσεύει. Την πιέζουμε με τα δάχτυλα καλά στα πλαϊνά τοιχώματα και την τρυπάμε με ένα πηρούνι. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10’.

Βήμα 3

Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε την τάρτα για 10’ στους 180°C. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμόριο, το μέλι, το ροδόνερο και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 180°C για άλλα 15’, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Όταν κρυώσει, βάζουμε τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Τους κρόκους από δύο αυγά
  • 4 γρ. κρεμόριο
  • 30 γρ. μέλι
  • 10 γρ. ροδόνερο
  • 10 γρ. κανέλα
  • 200 γρ. σπόροι ροδιού
  • 50 γρ. βούτυρο για την ταρτιέρα