Τάρτα με κρέμα λεμόνι και φράουλες

Τάρτα με κρέμα λεμόνι και φράουλες

Για μία ταρτιέρα 26εκ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Αφήνουμε το ένα φύλλο της ζύμης να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κρατάμε το δεύτερο για μελλοντική χρήση. Βουτυρώνουμε τη φόρμα. Απλώνουμε τη ζύμη κουρού μέσα στη φόρμα και με τα δάχτυλά μας το στρώνουμε απαλά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μεταφέρουμε τη φόρμα με τη ζύμη στην κατάψυξη για 20΄, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε σε φωτιά μέτριας έντασης. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία δεμένη κρέμα. Την αφήνουμε στο πλάι μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Ψήνουμε την τάρτα για 15΄, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Η ζάχαρη θα λιώσει με το ψήσιμο και θα την κάνει τραγανή. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τη γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού. Αν η κρέμα είναι σφιχτή την αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Για την κρέμα λεμονιού

  • 500 γρ. γάλα 2%
  • 50 γρ. άνθος αραβοσίτου
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό, ο κρόκος
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. φράουλες
  • Φρέσκος δυόσμος