Τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε & πορτοκάλια

Τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε & πορτοκάλια

Προετοιμασία: 15' / Ψήσιμο:35'
Για 12 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.  Με ένα πινέλο αλείψτε με βούτυρο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Απλώστε στο σκεύος το φύλλο ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και στρώστε το καλά στη βάση και στα τοιχώματά του. Κόψτε όσο περισσεύει περιμετρικά. Ψήστε τη βάση της τάρτας στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35΄. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.

Βήμα 2

Χτυπήστε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ με αυγοδάρτη, προσθέτοντας λίγο λίγο το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ενσωματώστε και τα πορτοκάλια γλασέ, ψιλοκομμένα. Απλώστε την κρέμα πάνω από την ψημένη βάση και στρώστε από πάνω ομοιόμορφα τις φέτες πορτοκαλιού που έχετε κόψει σε μισοφέγγαρα. Αραιώστε τη μαρμελάδα με το νερό σε ένα μπολάκι και απλώστε τη με ένα πινέλο πάνω από τις φέτες των πορτοκαλιών, για να γυαλίσουν. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ