Τάρτα με λευκή σοκολάτα, τυρί κρέμα και φράουλες

Τάρτα με λευκή σοκολάτα, τυρί κρέμα και φράουλες

40 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 6-8 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 6-8 άτομα

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα, την απλώνετε στη βάση, την καλύπτετε και τη σηκώνετε ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά της φόρμας.

Βήμα 2

Απλώνετε χαρτί φούρνου στη ζύμη και καλύπτετε με ξερά φασόλια. Ψήνετε για 20 λεπτά τη βάση της τάρτας και αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 -20 λεπτά και αφήνετε την τάρτα να κρυώσει. Αναμειγνύετε το τυρί κρέμα, το λικέρ και τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Προσθέτετε και τις ψιλοκομμένες φράουλες και τις ενσωματώνετε απαλά μέσα στο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα από το μπολ στην ψημένη βάση και το στρώνετε ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει. Λίγο πριν σερβίρετε, κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες σε λεπτές φέτες και γαρνίρετε την τάρτα.

Βήμα 5

Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα, αλείφετε με αυτήν τις φράουλες, και σερβίρετε.

Δείτε την τεχνική για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυση Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
30 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
200 γρ. άσπρη σοκολάτα λιωμένη
400 γρ. τυρί κρέμα (mascarpone)
225 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
και λίγες για διακόσμηση
3 – 4 κ. σούπας λικέρ φράουλα
1 κ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες

Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Χρυσή Ζύμη