Τάρτα με μήλα και αμύγδαλα

Τάρτα με μήλα και αμύγδαλα

40 λεπτά
Για μία ταρτιέρα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μία ταρτιέρα (διαμ. 24 εκ.) αλειμμένη με λίγο βούτυρο. Κόβουμε όσο περισσεύει, καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω όσπρια. Ψήνουμε μαζί για 20 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα μήλα με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι και τα αμύγδαλα σκόνη σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε με δάχτυλά μας ένα μαλακό μείγμα. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και 1 κουταλιά ζάχαρη.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
σε φέτες
3+1 κουτ.σούπας ζάχαρη μαύρη
1 κουτ. γλυκού μπαχαρικά
ανάμεικτα (κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο σε σκόνη)
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ για το τελείωμα
2 φλιτζάνια σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για την επιφάνεια
150 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. αμύγδαλα σκόνη
100γρ. ζάχαρη μαύρη
150 γρ. βούτυρο κρύο
4 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
λίγο αλάτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες