Τάρτα με Μήλα και Αμύγδαλα με Φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το φύλλο 

Για την εύκολη τάρτα μήλου, ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για το φύλλο 

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα (διαμ. 24 εκ.) αλειμμένη με λίγο βούτυρο. Κόβουμε όσο περισσεύει, καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω όσπρια. Ψήνουμε μαζί για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα μήλα με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση 

Ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι και τα αμύγδαλα σκόνη σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε με δάχτυλά μας ένα μαλακό μείγμα.

Για τη γέμιση 

Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και 1 κουταλιά ζάχαρη.

Για τη γέμιση 

Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε  την τάρτα μήλου προαιρετικά με σαντιγί.

Για τη γέμιση 

Δείτε ακόμα μια εύκολη συνταγή για τάρτα με μήλα, σφολιάτα και υπέροχη κρέμα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.