Τάρτα με παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου & καραμελωμένα κρεμμύδια

Τάρτα με παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου & καραμελωμένα κρεμμύδια

Για 4-6 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C. Στρώνετε τη ζύμη κουρού σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαστάσεων 20×20 εκ. Καλύπτετε το φύλλο με λαδόκολλα, βάζετε από πάνω φασόλια (για βάρος) ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για 10 – 12 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και τη λαδόκολλα. Αφήνετε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.

Βήμα 2
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το μισό θυμάρι και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και τη γραβιέρα Νάξου και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, ανακατεύετε και γεμίζετε τη βάση της τάρτας με το μείγμα. Πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.

Βήμα 3
Ψήνετε την τάρτα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και την σερβίρετε ζεστή.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

200 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου,τριμμένη
3 κρεμμύδια μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
80 γρ. βούτυρο
140 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι