Τάρτα με πατάτες και χταπόδι

Τάρτα με πατάτες και χταπόδι

60 λεπτά
Για 1 τάρτα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βράζουμε για 1 ώρα το χταπόδι σε άφθονο νερό και το κόβουμε σε ροδέλες. Το μαρινάρουμε για 30 λεπτά στο ελαιόλαδο με το ξίδι και τη ρίγανη.

Βήμα 2

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπάμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και στρώνουμε τις πατάτες. Χτυπάμε στο πολτοποιητή τα υλικά της κρέμας, αλείφουμε τις πατάτες με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε την τάρτα, προσθέτουμε από πάνω το χταπόδι με τη μαρινάδα του και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
2 κ.σ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
6 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες 1 εκ.

Για την κρέμα
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. αγγουράκια τουρσί
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ψιλοκομμένα αρωματικά (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό)

Για το χταπόδι
150 γρ. χταποδάκι βρασμένο, σε ροδέλες
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο για το χταπόδι
2 κ.σ. ξίδι για το χταπόδι
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Tip: Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα για τις πατάτες 2κ.σ. μουστάρδα για πιο πικάντικη γεύση.