Τάρτα με πορτοκάλια γλασέ

Τάρτα με πορτοκάλια γλασέ

40 λεπτά
Για 12 μερίδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκές Αλχημείες

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας σταδιακά. Αφήνουμε για λίγη ώρα να μείνει. Προσθέτουμε και το λικέρ.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες, τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και τις αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά από κάτω προς τα επάνω έως ότου γίνουν διάφανες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε από το λίγο σιρόπι που έχει μείνει. Τις απλώνουμε μία-μία πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν.

Βήμα 3

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαμαρίνα . Απλώνουμε  την κρέμα αμυγδάλου αφήνοντας χωρίς κρέμα 5 εκ. περιφερειακά. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε τα πορτοκάλια γλασσέ το ένα να εφάπτεται με το άλλο και διπλώνουμε την άδεια ζύμη προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-50 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

Δείτε την τεχνική για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυση Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη

Για τη γέμιση
250 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
½ ξύσμα πορτοκαλιού
30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού (cointreau ή grand marnier)

Για τα πορτοκάλια γλασέ
2 πορτοκάλια χωρίς πολλά κουκούτσια και σφιχτά
600 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό