Τάρτα με πράσα, καπνιστό τυρί και ροζ πιπέρι

Τάρτα με πράσα, καπνιστό τυρί και ροζ πιπέρι

30 λεπτά
Για μία τάρτα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 °C. Λαδώνετε τη φόρμα και στρώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και τα πλαϊνά. Αφαιρείτε το φύλλο που εξέχει από την ταρτιέρα.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα για 10′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα απλώνετε πάνω στο φύλλο ζύμης.

Βήμα 3

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Ρίχνετε το μίγμα λίγο – λίγο με ένα κουτάλι πάνω στα πράσα. Πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι και θυμάρι. Ψήνετε για 30′ περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
ή 1 φύλλο Σφολιάτα (φρέσκια ζύμη ψυγείου) Χρυσή Ζύμη
50 γρ. βούτυρο
1 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομ-
μένα σε λεπτές ροδέλες
300 ml. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
200 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
Χοντροτριμμένο ροζ πιπέρι
Λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι

Ταρτιέρα 24 -26 εκ.