Τάρτα με ψητά χειμωνιάτικα λαχανικά

Τάρτα με ψητά χειμωνιάτικα λαχανικά

1 ώρα
Για 6-8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C (με αέρα). Σε ένα βαθύ ταψάκι βάζετε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και πασπαλίζετε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για περίπου 20 – 30 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Βήμα 2

Απλώνετε τη σφολιάτα σε μακρόστενη φόρμα καλά λαδωμένη. Πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό τριμμένο τυρί. Απλώνετε τα λαχανικά από πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Βήμα 3

Ψήνετε την τάρτα για περίπου 25 λεπτά

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
4 μικρά παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
300 γρ. κολοκύθα σε κύβους
4 μανιτάρια καφέ, κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ. σούπας θυμάρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
200 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Τάρτες