Τάρτα με ψητά λαχανικά και γραβιέρα

Τάρτα με ψητά λαχανικά και γραβιέρα

Γοα φόρμα 26 εκ. ή 8 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφή-νουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας το διατηρούμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το αβγό. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανα- κατεύουμε.

Βήμα 2

Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το σέλερι και την πιπεριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Απλώνουμε τη Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη στην ταρτιέρα. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη.

Βήμα 3

Απλώνουμε στη βάση της τάρτας λίγο από το μείγμα του γιαουρτιού. Βάζουμε από πάνω τα παντζάρια και το κρεμμυδάκι. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο από το μείγμα. Βάζουμε το σέλερι και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ψήνουμε στους 160ο C για 40’ περίπου, μέχρι η κρέμα να στα- θεροποιηθεί. Σερβίρουμε με φύλλα πράσινης σαλάτας.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αβγό
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 100 γρ. σέλερι
  • 100 γρ. πιπεριά κίτρινη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο για τη φόρμα ψησίματος

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα πράσινης σαλάτας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τάρτες