Τάρτα με ψητά λαχανικά

Τάρτα με ψητά λαχανικά

25 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δημοσιεύτηκε στον “Γαστρονόμο”

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C (με αέρα). Σε ένα βαθύ ταψάκι βάζετε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και πασπαλίζετε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για περίπου 20 – 30 λεπτά.

Βήμα 2

Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μακρόστενη φόρμα καλά λαδωμένη. Πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό τριμμένο τυρί. Απλώνετε τα λαχανικά από πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 25 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
4 μικρά παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
300 γρ. κολοκύθα σε κύβους
4 μανιτάρια καφέ, κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ. σούπας θυμάρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
200 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι