Τάρτα με σπαράγγια

Τάρτα με σπαράγγια

50 λεπτά
Για 4 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε το 1/3 περίπου από τα κοτσάνια των σπαραγγιών. Ζεματάτε τα σπαράγγια για 6΄-7΄ σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Βήμα 3

Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε μερικά φασόλια. Ψήνετε στους 180°C για 10΄. Βγάζετε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5΄.

Βήμα 4

Τοποθετείτε επάνω στην ψημένη ζύμη τα σπαράγγια το 1 δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με τα αυγά χτυπημένα, με την κρέμα, το άλα και το αλατοπίπερο. Ψήνετε για 25΄ στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα Βουτύρου Χρυσή Ζύμη (θα χρησιμοποιήσετε το 1 φύλλο)
500 γρ. σπαράγγια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 του φλιτζανιού γάλα
3 αυγά , ελαφρά χτυπημένα
2/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί (γκούντα ή έμενταλ)
λίγο βούτυρο
αλάτι-πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Ορεκτικό

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη