Τάρτα μήλου με ζύμη κουρού

Τάρτα μήλου με ζύμη κουρού

60 λεπτά
Για 1 τάρτα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκές Αλχημείες

Εύκολη

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε, το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Βήμα 2

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. Αδειάζουμε τη γέμιση στη τάρτα. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε στα δύο τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε μέσα στην τάρτα το ένα δίπλα στο άλλο σαν βεντάλια. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης που έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
3-4 μήλα
100 γρ. βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. αμύγδαλο σκόνη
1 αυγό
25 γρ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Δείτε την τεχνική για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυση Ζύμη: