Τάρτα τατέν με λαχανικά και θυμάρι

Τάρτα τατέν με λαχανικά και θυμάρι

45 λεπτά
Για 8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ξίδι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και σοτάρε- τε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Απλώνετε τις ροδέλες λαχανικών στο τηγάνι και αποσύ- ρετε από τη φωτιά. Κόβετε τη σφολιάτα σε κύκλο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το τηγάνι. Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω στα λαχανικά και σπρώχνετε τις άκρες προς τα κάτω. Βάζετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180° C και ψήνετε για άλλα 10 – 15 λεπτά.

Βήμα 2

Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες 1 εκ.
  • 1 μακρόστενη μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες 1 εκ.
  • 1 μεγάλο καρότο, βρασμένο, κομμένο σε ροδέλες 1 εκ.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, (ξερό) κομμένο σε ροδέλες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • λίγα φύλλα θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Τάρτες