Ταρτάκια με κολοκυθάκια

Ταρτάκια με κολοκυθάκια

25 λεπτά
Για 20 ταρτάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βημα 1

Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις δύο άκρες και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Βουτυρώνετε ελαφρώς 20 φορμάκια για ταρτάκια και στρώνετε τα σφολιατάκια.

Βημα 2

Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζετε το μανούρι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά 5’-6’. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Βημα 3

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200° C.  Πάνω στα σφολιατάκια μοιράζετε πρώτα τα σοταρισμένα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και το μαϊντανό και σκορπίζετε το μανούρι. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών-κρέμας. Αφήνετε τα ταρτάκια να ροδοκοκκινίσουν 20’- 25’ στο ζεστό φούρνο. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

20 στρογγυλά σφολιατάκια Xρυσή Ζύμη
6 μέτρια κολοκυθάκια ή κολοκυθοανθούς
4 αυγά
350 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. μανούρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
60 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο