Ταρτάκια με μασκαρπόνε και γλυκό κουταλιού νεράντζι

Ταρτάκια με μασκαρπόνε και γλυκό κουταλιού νεράντζι

Για 12 ταρτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια (περίπου 8 εκ. x 8 εκ.). Βουτυρώνετε μία (ή δύο) φόρμα για μάφιν και καλύπτετε τις τρύπες με τη σφολιάτα. Πιέζετε τη ζύμη με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνετε φασόλια. Ψήνετε για 6 – 7 λεπτά.

Βήμα 2

Αφαιρείτε τα φασόλια και το αλουμινόχαρτο προσεκτικά. Χτυπάτε τα αυγά με το μασκαρπόνε και το πορτοκαλέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. Γεμίζετε τα ταρτάκια στα 2/3 τους. Πασπαλίζετε τη ζύμη με ζάχαρη άχνη και ψήνετε για 10 – 15 λεπτά.

Βήμα 3

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γαρνίρετε με μία κουταλιά του γλυκού νεράντζι. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 3 αυγά
  • 2 – 3 σταγόνες πορτοκαλέλαιο (προαιρετικά)
  • 1 βάζο γλυκό του κουταλιού νεράντζι
    λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα